BEGELEID WONEN

25-04-2024 Er is op dit moment geen plaats beschikbaar 

Wij hanteren momenteel geen wachtlijst

Als allerlaatste stap naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding bieden wij begeleid wonen aan. Je woont dan zelfstandig in je eigen woning maar er ligt nog wel een 3 partijen contract met de woningstichting naast de huurovereenkomst die er is met de woningstichting. Wij bieden begeleiding voor meerdere uren per week. Daarnaast zijn we in geval van nood 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor je. Indien nodig zijn we ook oproepbaar en zijn we binnen 10 minuten ter plaatse als dat nodig is. De zaken die je zelfstandig aankunt doe je ook zelfstandig. Indien nodig helpen we je daarbij. Jij bent degene die bepaald wat je nodig hebt. In overleg is bijna alles mogelijk.

In deze fase kun je er ook voor kiezen dat je aan het Westeinde mee eet. Dit vooral als je alleen eten niet leuk vindt of wanneer je koken vervelend vindt. Wij gaan er in deze fase vanuit dat je wel kunt koken en weet wat een verantwoorde maaltijd is.

Bij begeleid wonen ondersteunen we je bij alles wat nodig is. We nemen de zaken die moeten gebeuren echter niet over. Dat doen we pas wanneer jij aangeeft dat het niet gaat of wanneer op andere manieren blijkt dat je de zaken niet goed oppakt.